Simrishamn 27-29/6

På fredag åker jag, hunden och katten ner till huset i Simrishamn. Tar med mig Tess så att jag slipper oroa mig för om hon lever där hemma eller inte... Jonas är ju en katthatare så det skulle inte vara helt osannolikt att han har ihjäl henne när jag är borta. På riktigt nu alltså, det skulle verkligen kunna hända. Han är galen!!!
 
Mamma och Gunnar åker ner redan på torsdag så de är redan där när vi anländer på fredag em. Ska bli mysigt att få en hel helg ihop med dem: Grilla, sola, dricka vin, gå på loppis mm.
Vi tänkte ha en liten helg med fix i trädgården och jag ska tapetsera och måla i ett av sovrummen. Vi barn=mina tre storebröder har lovat pappa att hjälpa till lite mer med huset för att han ska orka ha det kvar.
 
För min del får han sälja alla andra hus/fastigheter/skog han äger INNAN har säljer Simrishamns huset. Det huset är fantastiskt att ha, det är lyx att ha ett sommarställe på Österlen. Därför har jag inga problem med att ägna helgen åt att sitta i bilen 7 timmar och ägna dagarna åt att fixa med huset. Det gör jag så gärna som tack för att han han huset och låter oss använda det hur ofta vi vill.
 
Jag och Shabby i huset under midsommarhelgen förra året.
Ser ni hur ung Shabby ser ut?! Jag tänker inte på det, men hon blir/ser mer och mer vuxen ut för varje månad som går. Nu är hon 1 år och 7 månader så snart har hon nog blivit färdigutvecklad:)
 

Kantareller i juni

I förra veckan hittade jag årets första kantareller, veckan innan det skymtade jag några i skogen när jag red. Är inte det ovanligt tidigt?

Plockade inga ännu då de var så små och jag hittade inte jätte många. Men gick förbi samma ställe i går igen och då hade de vuxit till sig och fler hade hittat upp ur jorden:)
Det bästa med mitt nya kantarellställe är att det ligger 100 meter från huset, lyx! Om ytterligare några veckor ska jag gå dit igen, då utrustad med korg och svampborste. Sen kan jag mumsa på en god kantarell toast, gott men något höstigt.
Fan det är mitt i sommaren och jag har redan ångest och panik över att hösten snart är här. Att man redan nu kan plocka svamp i skogen får min panik att stegra...
 
 

Sommarjobb

Yes jag är 27 år och fast/heltidsanställd men i sommar kommer jag ha ett litet extrajobb/sommarjobb vid sidan av mitt vanliga jobb. Det behövs lite extra slantar till renoveringskassan och dessutom behövde de hjälp på det här stället så jag tackade ja!
 
Ska dit och provjobba några gånger den här eller nästa vecka och sedan kommer de ringa in mig när jag behövs. Kanske blir det bara totalt 5 gånger i sommar, kanske blir det två gånger i veckan under 1 månads tid?! Ingen vet riktigt och det spelar ingen större roll. Det ska bli kul oavsett.
 
Ska faktiskt blir otroligt spännande och inspirerande att få hoppa in tillfälligt i en helt ny bransch. Det här är något helt nytt för mig och jag ser fram emot att lära mig nya saker! Att stå i butik och kränga kläder är verkligen inget jag gjort innan.
 
HenryLloyd_100429_706x397