Katalog klädd

Min pappa skulle tidigare idag försöka beskriva hur en kvinna/tant såg ut och var klädd. Han använde sig då av uttrycket "katalogklädd". Ha ha fan vilket klockrent ord! Jag tror det ger alla en inre bild av vad han menar: En välklädd men tråkig och tantig stil på en äldre dam, kläderna är efter dagens katalog mode och är enkla, trista, raka och inte åtsittande.
 
Jag brukar använda mig av uttrycket "dansbandsinredning" när jag försöker beskriva en inredningsstil som är rörig, och som ofta innehåller en eller flera av följande saker: Volanger, blommigt tyg, mycket färg, tapet med bård, 90-tals soffor, prylar högt och lågt, prydnadssaker i mängd,  glasbord, plastmatta eller i värsta fall heltäckningsmattta på golv och övermöblerat.
Tycker att ordet dansband ihop med inredning ger en rätt bra beskrivning på det hem och den inredningsstil jag menar.
 
Tänkt vad små egen påhittade ord och uttryck kan beskriva så mycket.
 
Katalogklädd:                                        Dansbandsinredning:
Topp  
 

Allt är inhandlat

Sådär ja nu har jag köpt allt som behövs inför Shabbys ankomst på onsdag. Beställde bur och matskål på nätet idag så nu är vi redo för valplivet.
 
Ångesten som jag kände till och från, när vi väl hade bestämt oss för att ta henne har gått över. Nu känner jag bara glädje och lycka! Vi kommer att klara detta galant och jag kommer inte ångra en sekund att jag "lyckades övertala" Jonas till att köpa en till hund. När magkänslan är som starkast så vet man att den är rätt och då är det bara att tuta och köra! So here we go....Nu ska jag boka in valpkurs med start i mitten av februari. Roligt!
 
Dagens beställning från zooplus.se som nu har 20% rabatt på sortimentet:
 • 323815.1

  Noblesse hundsäng

  - 80 x 60 x 20 cm (bredd x djup x höjd)

  299,00 kr 1 299,00 kr
 • 250149.4

  Ställ med 2 skålar i rostfritt stål

  - 2 x 0,95 l, diameter 16 cm

  79,00 kr 1 79,00 kr
 • Gratis leverans
 • Rabattkupong -75,60 kr

Total summa 302:-

Ingen valp på söndag

Som planen såg ut så skulle vi åkt och hämtat Shabby på söndag men nu blev det lite ändrade planer...I förra veckan så sträckte hon sig i ljumsken, efter lite för vild lek med sina 9 syskon. Hon hamnade väl underst i högen:)
 
Veterinär har tittat på henne och allt ser bra ut, hennes hälta är i stort sett borta och hon kommer bli 100% återställd. Hon är undersökt av en ortoped i Lund och blivit röntgad och det är inget fel på benet, korsbandet, höften, muskelfästet eller annat. Utan det är en enkel stukning/sträckning som läker fort och som hon blir helt återställd i från.
 
Men, hennes veterinär besiktning är flyttad till på tisdag så vi kommer inte kunna hämta henne förrän på onsdag. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge...Ändå tråkigt att det blir framskjutet i 3 dagar, men vad kan man göra?! Hellre en frisk hund och ett rent vet.intyg än en tidig leverans. Hennes hälsa går såklart före allt annat, och jag vägrar ha en sjuk/skadedrabbad hund till.
 
Har förresten varit iväg och köpt hundkorg, koppel, matskålar, leksaker och namnbricka så nu är det bara själva hunden som fattas♥ Tänk att jag ska bli "2 barns mamma" helt sjuk och overkligt när jag tänker efter. En första valp är någon speciellt och jag är så glad över att hon är vår. Vi kommer bli ett bra team- Shabby, Ebba, Döden, Jonas och Jag. Är en stor familj nu, så snart är det nog dags att köpa ett större hem också. Men det får vänta ett tag, nu är det så mycket annat.
 
Söt som socker