Änglavakt, karma eller ren jävla tur?

I morse var jag med om en sån jävla sjuk grej, är fortfarande lite nervig och darrig efter händelsen.
 
Åkte till Ljungskile för att ha en besiktning i morse. Där uppe var det snö och is på marken och detta hus ligger ute på landet och mitt i skogen. För att komma dit måste man köra upp för en smal, brant grusväg som nu var snötäckt.
 
Kom fram till backen och såg att bilen framför mig backade ner, han kom tydligen inte upp...Det visade sig vara köparen i bilen framför och han hade sommardäck på bilen så det var inte så konstigt att han inte kom upp. Han hade försökt både en och 2 gånger och var nu sjukt glad över att vara nere. Hade tydligen varit nära att hamna i diket flera gånger på vägen ner, eftersom han varken kunde styra eller bromsa...
 
Jag som har vinterdäck (dock odubbade) tog fart och körde på och kom hela vägen upp för backen, men de sista metrarna tog det stop. Försökte gasa mig upp, försökte backa mig ner men höll bara på att hamna i diket, det gick inte att styra.
Fick lite smått panik och visste inte vad jag skulle göra. Satt liksom fast i en backe och kunde varken ta mig upp eller ner. Fick hjälp med att försöka putta upp bilen men det var kört, det var för halt.
 
La därför i handbromsen och beslöt mig för att gå ut och leta reda på grus för att grusa/sanda vägbanan, för att komma upp. Hann en bit upp i backen innan bilen rullar bakåt i full karriär, den stackars köparen får kasta sig i diket för att inte bli mosad.
Vägen är både brant och kurvig men bilen tar kurvan perfekt och håller sig på vägbanan hela tiden. Nedanför backen stannar den mitt på vägen och där stod den sen. En bil hade alltså i full fart, glidit med 2 låsta bakdäck ner för hela jävla backen utan att hamna utanför körbanan en enda gång.
 
Fatta vad sjukt? Hur är det möjligt att en bil med dragen handbroms kan ta sig ner 80 meter ner för en isig, brant och kurvig smal grusväg själv, utan en enda skråma och utan att hamna i diket. Det ska inte gå!!
 
Vi båda stod där chokade och helt stumma av vad som just hänt. Nu ska jag banne mig köpa mig en trisslott, jag har tur idag:)
 
Här ser ni backen som min bil kanade ner för. Den är brant och säkert 80 meter lång om inte mer. Kurvan är både skarp och lång och på båda sidorna av vägen är det djupa, vattenfyllda diken.
 
 

Mot julen på Liseberg

Idag bjuder jobbet på lunch/julbord på Liseberg. Och jag måste säga att det är stans bästa julbord, det godaste jag ätit någonsin faktiskt! Har varit där 2 år tidigare och nästan ätit ihjäl mig...
Så ni som vill äta julmat som inte är sådär traditionellt julig (= köttbullar, prinskorv, janson, sill, ägg och annat små äckligt) bör gå till hamnkrogen inne på Liseberg! Där finns allt ifrån färska skaldjur till kallskuret och vilt, såsom björn, älg, ren och vildvin.
 
Har tagit ledig resten av dagen efteråt, tänkte strosa runt inne på Liseberg och kanske julshoppa lite. Måste försöka få ihop lite fler julklappar innan jag åker. Orkar inte står där 2 dagar innan jul och panik shoppa till nära och kära. Det ska finnas en tanke bakom varje julklapp!
Ska också passa på att säga hej till Lillebror som jobbar inne på Liseberg.
 
Har en mysig torsdag framför mig helt enkelt. Synd bara att det ska vara så jädrans kallt just idag. Kommer frysa fingrar och tår av mig efter 20 min inne på Liseberg....
 
 
 

Räknar ner...

Idag är det en vecka kvar tills vi åker mot värmen och Indien. Eller nej, det är faktiskt mindre än 1 vecka kvar, det är 6 dagar och 17 timmar kvar cirka...Ha ha.
Ni fattar inte hur mycket jag längtar efter att vi dra iväg! Jag tänker på det flera gånger per dag och blir helt varm inombords när jag inser att jag snart kommer befinna min på en solig och varm strand♥
 
För att dryga ut resekassan något och för att samtidigt göra plats i vårt överfyllda förråd, har jag lagt ut saker på Tradera samt bokat bord på en loppis. Så ni som vill säga hej eller fynda kan komma till Kommersen loppmarknad på söndag, då står jag och Johanna där från klockan 10.00:)