Present

Nu ska jag gå hem, orkar inte sitta kvär här på kontoret för här händer inte mycket....Ska hem, byta om och sen iväg och träna. Gött!

Får med mig två tea påsar hem, present från en arkitektbyrå. Så ikväll ska jag dricka chai the, äta nötter och glo på tv. Inte dumt! Jonas ska på bio med sin gamle far så jag och Ebba har "tjej" kväll hemma.Ekologiskt fairtrade tea från Sri Lanka och Indien, mums!! Känns bra att veta att det är både bra för miljön och bra för mångas arbetsförhållanden.
Inte dumt med samarbetspartners som kommer med presenter och gåvor...

Nu firar vi helg!!

Döden-en konstig katt

Att min katt Döden är översocial, orädd, nyfiken och allmänt egen visst jag redan, men idag tog han ändå priset.


Jag och Ebba gick ner till konditoriet på Stockholmsgatan för att köpa macka och som vanligt följde Döden med en bit. Han brukar följa efter oss när vi är ute och går, men han brukar alltid vända tillbaka hem efter en stund. Det gjorde han inte idag...Istället följde han med ända ner till Stockholmsgatan, förbi fängelset hela vägen till spårvagnshållplatsen. Han vågade dock inte korsa vägen och spårvagnsspåren utan när vi fortsatte över gatan stod han kvar på hållplatsen och jamade och såg allmänt ledsen ut. Stackaren, var så söt där han irrade runt och ville så gärna följa efter men vågade inte.


När jag och Ebba varit och köpt bröd och gick tillbaka hemåt tror ni då inte att katt rackaren gick omkring vid hållplatsen och väntade. Han kom springandes mot oss och sedan gick han med hela vägen hem igen. Strax utanför huset mötte vid en tant med en liten hund som Ebba stannade och hälsade på och hon tittade fundersamt på Döden som smög omkring i bakgrunden. När jag förklarade att det var min katt som just varit med ute på en promenad log hon och sa "viken gullig katt"...


Nog för att han är gullig men han är allt bra konstig, det kan ju inte vara normalt att en katt tycker om hundpromenader. Är såklart livrädd för att han ska bli överkörd så som han irrar runt i kvarteret eller följa med någon så långt bort att han inte hittar hem igen...Men än så länge har det gått bra, så det är väl bara att låta honom gå med. Tycker han om promenader så gör han!!
Här ligger han i gräset och ser rktigt busig ut....
På gräsmattan framför Härlanda fängelset.

fredag!

Behöver jag förklara hur skönt det är med fredag, mycket välbehövligt med lite ledighet. Ska vila och ta det lugnt hela helgen för jag känner mig allmänt trött och sliten. Vet inte varför, har ju varit en lugnt vecka men tröttheten har trots det smugit sig på. Har väl med det trista och grå vädret att gör, jag vill ha sommar och sol!!


Ska snart iväg för att luncha med min mamma i Lerum, mycket trevligt. Hade tänkt ta lite extra lång lunch så att vi hinner med att tjöt och snack;)


I eftermiddag är det träning, såklart. Ska träna halv sex till sju, blir styrka och en timmes Body Combat. Därefter ska jag hem och "fira" helg, ska äta och dricka gott och sen parkera min medelstora bak i soffan och begrava mig under täcket. Förresten har jag fått ångest över mitt duntäcke efter att jag sett reklam för ett program där de visar hur det går till på gås farm där de rycker dunet av gässen, mycket plågsamt och ren och skär djurplågeri. Vill nu byta ut mitt tjocka duntäcke mot ett vanligt textstiltäcke men det går inte Jonas med på, han tycker jag är löjlig och överreagerar. Men många bäckar små...


Har dessutom kommit på hur jag kan spara ytterligare lite pengar: Har kollat över mina/ våra försäkringar; Hemförsäkring, Ebbas försäkring och dödens försäkring och räknat ut att om jag byter till billigare bolag så sparar jag flera hundra kronor per år. Tillexempel skulle jag tjäna 300:- per år enbart genom att byta bolag vad gäller hemförsäkringen. Inte fy skam! Det gäller att tänka ekonomiskt och som min käre far alltid säger "man blir inte rik av stora inkomster, utan av små utgifter"