Kängor

Hittade as grymma leopard kängor i skin, på en sida på nätet! Var liksom tvungen att beställa ett par, trots att jag egentligen inte har råd. Men nöden har ingen lag, dessutom kostade de bara 340:-.
Köpta här ifrån.

Jobb

Känner att ett extra jobb inte är allt för långt borta...


Igår var jag ju på en intervju på en känd och väletablerad restaurang i Göteborg. Det var en gruppintervju och vi var fyra sökande som var där. Tyckte det kändes hur bra som helst, gruppintervjun kändes kanon. Inte lika stelt som att sitta öga mot öga med en person som frågar en hundra fråger, men det kanske är mer effektivt, vad vet jag?! Kände mig dock glad när jag gick därifrån ett extra jobb där skulle sitta som handen i handsken. Nog för att jag känner att det där med restaurang och servering har jag redan gjort, men här tror jag verkligen att jag kan trivas. Och att jobba varann helg vore kanonbra, kan ta med mig ombyte och sen möta upp the girls på stan om vi ska ut. Kanon!

Idag var jag på en annan intervju, en butiks kedja som söker extra kassapersonal. Även där kändes det hyffsat bra. De söker också varannan helg personal och jag är verkligen som gjord för det jobbet. Dessutom är det rätt goa tider att jobba i butik och man jämför med restaurang tider. I butik är man ofta hemma vid åtta och kan du "fira" helg tillsammans med alla andra.
Det kände jag nämligen när jag jobbade på Frankes; Slutade alltid vid ett och då var det för sent att hitta på något, helgen blev därför bara jobb, inget nöje. Med butiks tider kan man ändå umgås och träffa vänner på kvällen, det tycker jag är viktigt!

Hur det än går så är jag nöjd att jag kom så långt som till intervju. hade tydligen varit flera hundra sökande på båda tjänstena så att komma med som topp 10 är inte fy skam.Borde vara jävligt stolt över det, men jag är inte nöjd fören jag har mitt extra jobb. kommer inte nöja mig med mindre...


Happy face!

Begravning

Min gammelmormor dog nyligen och som alla vet så kommer det en begravning efter varje dödsfall...Nu är det så att jag är verkligen anti och helt emot begravningar. Varför ska min sitta på rad i en kyrka som man aldrig annars besöker, vara ledsen och låta tårarna rinna ner för ens kind och lyssna på en präst som talar om den avlidne som om de kände varann. Det är väl inget bra avslut?!

Jag vill hellre komma ihåg min gammelmormor så som hon var när vi firade hennes 90-års dag, en vecka innan hon dog. Då hon var pigg och glad över att så många kommit för att fira henne, hur hon stolt satt framför alla födelsedags buketter och log mot kameran och hur fin hon var i håret med sitt gråa lätt lockade hår. Inte vill jag väl att mitt sista minne av henne ska vara i en kyrka, när jag sitter och gråter och hon ligger i en kista?!

När jag dör så vill jag inte att folk släpar sig till kyrkan, köper gravbuketter och sitter och lipar samtidigt som de sitter och glor på min väl utvalda kista. Istället vill jag att man träffas hemma hos någon, äter och dricker gott, pratar gamla minnen och är glada tillsammans. Begravningen får ske i stillhet med endast en begravnings entreprenör eller vem det nu är som sköter det där med kremera och annat.

Så jag tycker att jag i fortsättningen bör slippa att gå på andras begravning eftersom jag inte vill att någon ska komma på mig. Men alla säger "hur viktigt och betydelse fullt det är för de övriga anhöriga att närvara" och att  det är "ett sista farväl och en gest för att visa sin uppskattning". Men det där håller jag inte med om. Ett sista farväl är ju ingen idé eftersom vi för eller senare kommer ses igen, på andra sidan och att visa sin uppskattning...?! Det borde man väl ha gjort när människan i fråga levde, inte när den dött?

Nej, jag står fast vid min åsikt: begravningar är skit och jag vill inte gå på en enda begravning till i hela mitt liv. Det kan ingen annan ändra på!


bildkälla: