Vecka 40

Då är vecka 40 här, kanske sista veckan som gravid eller så är det några veckor kvar....Det enda jag vet är att det max är tre veckor kvar, och det känns ju helt sjukt. Inom tre veckor är vi en till. Stört!
Varje gång jag gör något nu så tänker jag att det är sista gången jag gör det som gravid ha ha.
 
Rörelserna i magen har gått över till att bli smärtsamma till och från. Det märks verkligen att det är något stort och tungt där inne som bökar omkring. Magen kan ena sekunden bli helt sned och plötsligt kommer det en hård smäll upp mot revbenet som gör riktigt ont. Det ser helt galet ut när ungen ligger på ett konstigt sett och magens form är helt skev.
Kommer kanske kännas konstigt när magen plötligt är tom och stilla, kommer bli lite ensamt på ett sett. Men då har jag fullt upp med livet som är på utsidan kroppen så kanske att man inte tänker så?!
 
Det har börjat trycka på och kännas mer neråt än innan. Nu har magen sjunkit och barnets huvud ligger långt ner och är fixerat enligt barnmorskan. Och det känns när jag går och rör mig mycket att tyngden blir mer och mer neråt. Förut var det mer tungt framåt och i mitten, nu är det tungt neråt. Märklig känsla!
 
Har också fått ont i ryggen och på eftermiddagarna och kvällen är jag sjukt stel. Kan knappt röra mig eller komma ur soffan utan hjälp. Det gör ont men framförallt är det som att jag har noll kraft och styrka i min mage och rygg. Och att ta sig från liggande till stående utan någon styrka i halva kroppen är väligt svårt. Jag får liksom rulla runt och dra mig upp med hjälp av armarna. Eller så får Jonas putta på bakifrån.
 
Och så det här med sömnen, sover sjukt dåligt precis som jag gjort de senaset månaderna...Förstår inte hur jag ska kunna orka med att göra något när jag hela tiden är trött och aldrig känner mig utvilad. Tänk om ungen bestämmer sig för att komma sent på kvällen när jag sovit dåligt natten innan, jobbat hela dagen och inte hunnit sova middag när jag kommer hem? Då kommer jag ha noll krafter!
Tog en dag ledigt från jobbet förra vecka veckan och det var väligt skönt. Då hann jag dels fixa hemma men också bara slappa i soffan och sova. Tror jag ska vara ledig en dag i veckan tills barnet kommer, hoppas att det kan få mig at bli mer utvilad.
 
Kolla in den här snea magen ha ha.
 
Magen den 23/1 2018

Är ledig idag

Tog ledigt idag, kände att jag behövde vara hemma och vila lite extra. Är så sjukt trött på dagarnatten.  Det enda jag gör är att jobba och sova känns det som. Stackars Jonas, jag måste vara världens tråkigaste sambo just nu.

Så idag ska jag bara chilla, ta det lugnt, vila middag, gå ut och gå med Shabby och fixa lite hemma. Känns lyxigt med en extra ledig dag såhär! Funderar på att ta en dag ledig varje vecka tills bebisen kommer, min kropp kan behöva lite mer sömn och vila. 

Jag hade ju bokat att ungen skulle komma i går den 18:e men det blev inget med det. Nu är det bara att vänta och hålla ut. Hoppas hon kommer inom kort för detta börjar blir långtråkigt men nervkittlande.


Djur även utomhus

Hur mycket jag än vill bo på en liten gård, långt ifrån grannar och bilar och kunna ha lite fler djur så trivs jag väldigt bra där vi bor! Vi bor så himla smidigt med närhet till spårvagnshållplats, centrum, motorvägen mm. Dessutom bor vi nära och kära. Så den dagen vi väl flyttar kommer jag absolut känna vemod.
 
Vi bor som på landet men i centrum. På ängen vid huset bor det massvis med harar, ser dem nästan varje dag och i skogen runtomkring finns en flock rådjur. De är verkligen orädda och bryr sin inte mycket om oss människor. Så sent som i går kväll stod det två rådjur i vår tomt och smaskade i sig vad som fanns kvar av sommarens jordgubbsplantor. Vi har även sett en grävling kring vårt garage till och fårn men det var ett tag sedan nu...Hoppas han leve roch inte blivit påkörd.
 
I natt vaknade vi av att det lät som tjejskrik utanför. Jag sover alltid med öppet fönster så det hördes tydligt. Båda Jonas, katerna och Shabban vaknade och stod och spejade. Det visade sig vara en stor jävla uggla som levde rövare utanför. Den skrek och flög omkring innan den stack till skogs igen ha ha. Katterna var helt paralyserade och tittade med stora ögon på bjässen som flaxade runt utanför.
 
Hur sjukt är det inte att vi bor granne med såhär mycket vilda stora djur när vi bor i centrala Göteborg!? Jag älskar det! Hade gärna haft en älg i området också om jag fått välja. Jag har inget emot att de besök min tomt och trädgård och äter vad de vill, det är vilda djur och vi är besökare i deras hem inte tvärtom. Så ser jag på det! Skulle aldrig få för mig att skrämma iväg dem eller försöka bli av med, jag tycker de är mysiga gäster.
 
Bildresultat för misspinklady blogg djur