4 månader

Idag är det fyra månader sedan Minja kom till oss. Känns så konstigt! Fyra månader är lång tid samtidigt som tiden rusat fram, och dessa månader har gått så otroligt fort.
Jag har alltså varit mamma i fyra hela månader nu. Mycket märkligt när jag tänker  och känner efter.
Är så glad över att Minja är en sån snäll och glad bebis, jag har verkligen inget att klaga på. Hon sover hela nätterna vilket hon gjort från att hon var ca 7 veckor gammal=lyx. Hon är lättsam och glad på dagarna och får sällan sammanbrott eller skrikattacker, även om det händer.
Kan inte fatta hur jag haft sån tur!? Världen lättaste graviditet, en superbra förlossning och nu en glad bebis. När kommer bakslaget kan jag inte låta bli att undra!?

Livet som mamma är såklart mysigt och härligt, kärleken är enorm. Men livet innan barn var precis lika mycket värt kan jag lova. De som säger att man inte upplevt sann glädje innan barn, att barn är livets mening osv osv de snackar skit! Eller så hade de ett skitliv innan de fick barn. 
Jag var väldigt lycklig och glad utan barn och kan verkligen sakna det livet. Men nu har jag en unge som jag älskar och som jag känner ett enormt ansvar och starka moderskänslor för, så blir livet annorlunda. Både på gott och ont. 
Jag kan ibland verkligen slås som en käftsmäll av tankar som: "Va i helvete har jag gjort" eller "Hur kunde det bli såhär,  detta var inte vad jag ville" och värst av allt "Fan vad jag svikit mig själv och min innersta vilja om att inte vilja ha barn". 
Men i nästa sekund får jag ett leende av den lilla tjejen som jag burit i magen i 9 månader och då ändras tankarna snabbt, de blir positiva och ljusa. Jag ångrar såklart inget men jag kan fortfarande bli chokade och skrämd av tanken på att JAG har barn. Jag gillar inte ens barn!!!
Jaja det var 4 månader detta. Nu har jag 17 år och 5 månader kvar tills hon är myndig och får ansvara för sig själv ha ha. Just ansvaret och rädslan för att det ska hända något är det värsta med att ha barn+bristen på ledig tid och spontanitet. Det bästa är såklart kärleken.Ögonbryn

Jag var och tatuerade ögonbrynen i går. Satan vad ont det gör! Hade glömt bort hur ont det gjordr men blev snabbt påmind...aj aj aj.
Det var typ 4 år sedan jag gjorde det sist och nu fanns det inte mycket pigment kvar. 

Men det är helt klart värt både smärtan och pengarna! Fick fantastiska bryn. 
Kan verkligen rekommendera detta till er som, precis som jag har obefintliga bryn. Jag målar mina varje dag och gör jag inte det känner jag med naken. Så att inte behöva måla dem varje morgon utan istället tatuera dem är extremt skönt och lyxigt!
Nu är de väldigt mörka, blanka (pga krämen som de smörjs in med) och liknar mest två mörka sniglar som ringlar sig fram i pannan ha ha. Men de kommer bli ca 50% ljusare när de väl läkt och skorpan lossnat. Det är galet hur ljusa de blir när de väl läkt...Varför är det så egentligen?! Tänker att det är som ett sår: Ett sår blöder och är rött men när det läkt blir det ett ljust ärr kvar. Precis så är det med tatuerade ögonbryn. Nu är de som ett blödande sår och när de läkt är det bara själva ärret kvar, alltså pigmentet/färgen.
Valde den ljusaste färgen en askblond/brun kall färg. Vill inte ha mörka bryn utan bara markerade.I trädgården

I trädgården växer det så det knakar och det har blivit grönt och lummigt. Det blommar hejvilt och det jag sådde för ett par veckor sedan har redan börjat ge skörd. 
Fick frön av mamma som jag satte i en planteringslåda: rädisor, salladskål och ruccola. I går kunde jag plocka de första rädisorna. De var fortfarande lite lite små men väldigt goda!

I växthuset blommor tomatplantorna och basilikan, koriandern och persiljan står stadigt. Väldigt kul!
På altan har jag fullt av jordgubbsplantor och hallonbuskar samt en blåbärsbuske som jag hoppas ska ge skörd snart...Har en andra blåbärsbuske i rabatten som förra året var tung av blåbär! 

Åh vad jag längtar efter och saknar att ha en stor tomt. Det är så kul att plantera sånt man kan äta tycker jag. 
Men jag får än så länge nöja mig med det jag får plats för i min minimala men väldigt fina lilla trädgård.