Leopardfläckar is the shit!!

Vilken cool sminkning! Eller hur!? Undra om den går att genomföra, eller om fläckarna bara smetar ut sig så fort man tittar...? Kanske är en sån där sminkning som bara kan användas när man blundar?

Svenska kyrkan

Jag har aldrig brytt mig mycket om det där med kyrkan, tron på gud, dop, gifte mål och en kyrklig begravning. Det är ingenting som betyder något för mig som person och det är ingenting som jag lägger någon vikt i. För mig finns det viktigare saker att bry mig om.


Jag har både en mormor och en farmor som är mer eller mindre engagerade i kyrkan, och som har en tro. Det får de gärna ha för min del. Jag tycker det är fint med människor som verkligen engagerar sig och intresserar sig för ett visst ändamål, oavsett om det handlar om kyrkan, rädda barnen eller green Peace. Jag hyser ingen förakt för människor som av egen fri vilja valt att delta och engagera sig i den svenska kyrkan, men det är ingenting för mig.


För det första är jag ateist, jag tror inte på någon gud, något heligt eller något annat burdust utan jag tror på det som går att bevisa. Jag tror på att jorden är rund, att Sverige är avlångt och annat som av vetenskapen är bevisat. Jag tror på saker som man kan se och röra och jag tror på fakta.

Jag tror även på att man blir lyckligare av pengar, att inte alla människor kan bli psykiskt sjuka och att ingen kan tvinga någon annan till något. Det är ingenting som är bevisat rent tekniskt, men det är något som jag personligen anser är korrekt. Är väl medveten om att långt ifrån alla håller med mig i mina åsikter och i min tro, men det måste väl få vara upp till var och en att tycka och tro på vad de vill?!


För det andra känner jag inte någon samhörighet med den svenska kyrkan, dess betydelse står inte för något som jag anser vara viktigt. Jag har många gånger frågat mig själv; Vad ger svenska kyrkan mig? Svaret har alltid blivit det samma, Ingenting!

Eftersom jag varken vill gifta mig eller begravas kyrkligt, eller döpa mina barn inom svenska kyrkan eller bekräftade mitt dop genom att konfirmera mig, så finns det väl ingen anledning för mig att vara med i svenska kyrkan?!

Sen att kyrkan även står för mycket annat: Så som sorg arbete och stöd i anslutning till tragedier, som exempelvis Estonia och flodvågen. De skänker mycket arbete, tid och pengar till de behövande i form av gåvor, arbete med rädda barnen och allmosor. Men jag finner inte detta som skäl nog för mig att vara medlem i den svenska kyrkan. Jag lägger hellre de pengarna på saker som jag tycker är viktiga; Olika djurräddnings organisationer, fattiga barns framtid, rätt till utbildning åt alla, miljöförbättring eller klimat hotet.


På dessa grunder valde jag för en tid sedan att lämna den svenska kyrkan, att gå ur. Det har såklart inte påverkat mig rent fysiskt eller ekonomsikt utan mer känslomässigt. Det är en ståndpunkt som jag valt att ta, som jag står fast vid och som jag inte ångrar. Trots att detta är ett eget beslut som jag fattat själv utan inverkan från någon annan, och trots att Sverige är ett land där var och en får göra som de vill så har detta beslut mötts med ifrågasättanden. Folk tycker att jag är "snål" som inte betalar kyrkavgiften. Många undrar "varför"? Och andra tycker att det är fel, att alla bör vara med i svenska kyrkan oavsett tro eller ej.


Att det skulle handla om att jag är snål är helt fel, jag skänker gärna kyrkavgiften och dubbel upp, men det ska gå till något som JAG tycker är viktigt, inte till något som man av ren princip ska tycka är viktigt.  Det här med att kyrkan är en viktig del i samhället är något utdött enligt mig. Förr var kyrkan mer än viktigt, men idag är det inte så. Idag finns det enligt mig, viktigare saker.


Eftersom jag inte lägger mig i andra människors åsikter och beslut, eftersom jag tycker att alla människor har rätt att göra vad de vill och eftersom jag tror på att alla mår bästa i att få leva som de själva önskar, så hoppas jag att folk tänker så om mig. Att jag får göra, tro på och ta vilka beslut jag vill. Jag menar, så länge det inte skadar någon eller något annat, så är väl varje människas val ens eget beslut?! Det är min tro och förhoppning!För mig är set svårt att tro på något som ingen kan bevisa.


Torsdag it is!!

Efter gårdagens spinning pass som varade i 45 minuter, jag trodde att det skulle vara 30 min långt, var jag rejält mör i kroppen. En sån där nära döden upplevelse. Det roliga var att jag fick med mig Jonas på passet, det trodde jag aldrig. Inte blev det bättre av att det efter spinningen väntade 30 minuter Power Mid...Och för min del var det därefter en timmes yoga som stod på schemat. Nu blev det i och för sig inte så, eftersom brandlarmet gick halvvägs in i yoga passet. Hela gymmet utrymdes och alla stod som fån nere i foajén och väntade på vad som skulle hända. Det var dock ingen fara utan alla kunde fortsätta träna. Jag kände däremot att jag tappat lusten och orken så jag packade mina saker och gick hem. Just det, jag gick hem. Duktiga mig!


Kom hem lagom till efterlyst och vid tio tiden var jag så trött, så trött. Höll på att somna i Jonas famn men innan jag däckade helt gick jag och la mig i sängen. Jonas retade mig för att jag hade en stor sov T-shirt på mig. Han sa att det bara är gamla människor som har sånt på sig när de sover. Därför ska jag nu, i ren protest börja sova i flanell pyjamas varenda natt. Får vi se hur roligt han tycker att det är...


Idag på morgonen var jag i väg till Johan för att hämta en miniräknare som jag fått låna till morgondagens tenta. Det är en sån där modern räknare med massa användbara tecken...Min vanliga miniräkna kan inte räkna ut upphöjt men det kan den här, så därför kommer den behövas i morgon. Är lite nervös inför tentan, trots att jag pluggat. Känner mig lite osäker på det mesta, trots att jag tror att det kommer gå vägen. Men man vet ju aldrig, ibland när det känns bra så går det skit och tvärtom.


Idag ska jag, förutom att plugga det sista till tentan, försöka få handlat lite julklappar. Hade först tänkt träna klockan sex men sen kom jag på att en eftermiddag på stan med julklapps letande kunde vara på sin plats. Fick just med Jonas också, så det kan bli en toppen eftermiddag. Vi två i stan, på jakt efter julklappar och kanske lite egen shopping, och sen hem för att äta en god middag. Trevligt!


Annars har jag inte mycket inplanerat...Ska jobba hela dagen lång, äta lunch som jag har tagit med mig och sen gå hem för att därefter ge mig ut på stan. Ingen speciell dag alltså, utan en helt vanlig sara dag!!