Balsammetoden

Nu har jag bestämt mig för att prova den omtalade Balsammetoden-duscha utan schampo.
 
Mitt hår är så slitet och torrt så jag var tvungen att vidta drastiska åtgärder, balsammetoden kändes då som en bra idé. Har hört så mycket gott om denna metod och att det verkligen ska fungera.Spännande!
 
Varför: Schampo innehåller sulfater vilket torkar ut håret inifrån. Det blir sprött, torrt och går lätt av.
Många produkter (oljor, droppar, en del balsam mfl) innehåller även mineraloljor och silikoner vilket inte heller är speciellt bra för håret. Dessa lägger sig som en hinna utanpå håret, vilket gör att det käns mjukt och lent men "innanför" är det lika skadat som förut. Det blir instängt innaför dessa silikoner och oljor och kan inte andas.
 
Hur: Det man gör när man kör balsammetoden är att helt skippa sulfater, silikoner och mineraloljor i alla hårprodukter. Det prudukter som får användas ska vara vattenlösliga och helt utan de tre "ämnena".
 
 Starta: Man börjar med "en sista tvätt" då man schamponerar håret med ett schampo som innehåller sulfater. Därefter använder man balsam, rikligt med balsam i hela håret. Sedan är man igång. From. nu så används inget schampo vid tvätt utan enbart ett godkänt balsam (utan mineraloljor och silikoner) och alla produkter som ska i håret måste vara vattenlösliga.
 
Jag körde min sista tvätt i går och har inför detta köpt på mig godkända produkter som jag vet att jag kommer vilja och behöva använda. Det blev en ny hårspray, ett nytt torrschampo, ett nytt balsam och en olja till topparna.
 
Jag använder:
-Coop extra balsam för tvätt av håret. Det är ett billigt balsam som är bra att använda till "tvättbalsam".
-Till längderna/topparan kommer jag då och då köra en inpackning. Jag valde Nutrigloss Intensive Shine Mask.
-Godkänt torrschampa är Batiste, jag valde doften Cherry.
-Olja/droppar till topparna köpte jag i form av Arganolja. Det finns på en del apotek, life hälsokostbutiker mm.
 
Nu väntar jag spänt på att se resultat. Tydligen ska man inte behöva tvätta håret mer än max 2-3 gånger i veckan med denna metod. Men man tvättar det givetvis så ofta man vill och behöver.
 
Före och efter bilder
 
 

Trevlig torsdag

Oj vilken härlig eftermiddag och kväll jag hade i går!
 
Började med god mat och mingel på Skandia banken. Sedan väntade lite föredrag/föreläsningar och mental coaching av den danske Rasmus Bagger. Man fick sig verkligen ett par tankeställare och insåg snabbt att tankens kraft är enorm.
Vid 18 tiden begav vi oss mot Scandinavium och Göteborg Horse Show. Hann knappt ens se hoppningen (145 tidshoppning stod på schemat) för vi var tvungna att skynda oss till mässan. Tiden var knapp och mässan var viktigast!
Jag sprang snabbt på ett leopardfläckigt schabrak som jag givetvis köpte, 200:- kostade det. Hittade även ett leopard fleece täcke med hals för 450:- men det köpte jag dock inte. Bra där Sara!
Sist hittade jag ett par svarta/leopardfläckiga ridbyxor som var så sjukt snygga. De kostade 500:- men jag köpte faktisk inte dem heller. Jag höll hårti mina slantar, den här resan till Spanien kommer förstöra månadens budget totalt så det gäller att snåla. Men oj oj oj vad mycket fina leopardsaker jag hittade och hade jag bara haft råd så hade jag köpt allt.
Men OM Johanna åker dit på söndag och OM det är resa på täcket och schabraket så ska jag be henne köpta dessa till mig:) Rea kan jag liksom inte motstå.
 
 

GBG Horse show

I eftermiddag ska jag och Johanna mötas upp för att bege oss en snabbis till Göteborg Horseshow. Egentligen har jag varken tid eller pengar för det, men va fan! Det är en gång per år och är man hästmänniska så måste man gå dit en gång, punkt slut.Ska bli mysigt med en kväll bestående av hästar, tjejer och vin:)
 
Vi ska mötas upp kl 16:00 och jag tänkte försöka vara hemma senast 21 så att jag hinner packa det sista inför i morgon.