Det går bra nu!

I fredags sålde vi vår lägenhet och det är tillträde om en månad. Förhoppningsvis kan vi flytta in i vårt hus redan i nästa månadsskifte. Det känns hur bra som helst att vi äntligen vet att lägenheten är såld. Nu kan vi släppa det och istället fokusera på allt som ska göras med huset.
Ska åka till Kommunhuset idag och hämta ut ritningar så att vi kan komma igång med bygglovet. Vi Hoppas att vi hinner dränera innan vintern och att vi kan köra igång med utbyggnad och taket redan i vår. Tills dess ska vi göra i ordning de rum som inte berörs av den kommande utbyggnaden, utan som vi behåller. Det ska målas, läggas in golv, tapetseras och inredas. Roligt!
 
Jag har köpt två gamla bord på loppisar, lampor och lampskärmar, färg, sprayfärger och massa annat pyssel så nu ska jag börja måla borden och designa egna lampor. Nu letar jag efter en cool fåtölj att klä om och måla, några gamla pinnstolar att lacka, en sockerlåda att ha som förvaring och någon häftig hylla att fixa till. Det kommer bli kul med möbler som man själv har fixat i ordning!
 
INSPIRATION:
 
 
 
 
 

SOA

Är det bara jag som har missat den grymma serien Sons of Anarchy? Började kolla i går eftermiddag och nu är jag fast! Åh vilken bra serie, och hur jävla snygg är inte Jax (spelad av Charile Hunnam)?
 
Ni som ännu inte sett serien ni måste titta, det finns 6 säsonger=72 avsnitt och jag har bara sett 7. Alltså har jag många timmar kvar att se fram emot:)
 

Hummersoppa

I går hade vi på Kontrakta skaldjursmiddag för vår största samarbetspartner, och jag gjorde en Hummersoppa som vi bjöd på. Den gjorde succé och jag tänkte härmed bjuda med mig av mitt special recept:)
 
Ni måste prova att göra den här soppan, den är enkel och super god!
 
2 st små humrar / 1 stor
1 l buljong på hummerskal
4 dl vispgrädde
Tomatpuré  2msk
2 lökar (röd eller gul)
1 morot
1 msk smör
4 cl cognac
1 tsk maizena, utrört med 2 tsk vatten
salt
peppar
tryffelolja/tryffel

1. Ta ur hummerköttet ur skalet. Rensa från magsäck och inälvor. Skär köttet i skivor och lägg åt sidan.

2. Koka hummerbuljongen på skalen, lök, morot, 2 msk tomatpuré. Häll i 1 liter vatten, reducera hummerbuljongen tills cirka 7 dl återstår. Sila. 

3. Tillsätt grädden och låt koka ihop sakta cirka 5 minuter. Rör i smör och häll i cognac.. Rör ner maizena. Smaka av med salt, peppar. Skumma gärna soppan med mixer eller visp.

4. Värm hummerköttet i ugnen någon minut. Lägg i varma tallrikar.

5. Häll över den heta soppan.

6. Garnera med tryffelolja och eventuellt lite dill, gräslök eller persilja.