Matmässan

Igår eftermiddag bjöd Jonas med mig på Mat mässan- passion för mat, i Eriksbergs hallen. Jag blev glatt överraskad när jag förstod vart vi var på väg. Inte trodde jag att han skulle vilja gå dit!?

Mässan var helt ok, men det var dyrt att komma in. 140:-/person för att komma in i en matbutik och handla kändes det som. I och för sig fanns det gott om smakprover så man gick därifrån rätt mätt, men ändå? Betala för att få komma in handla matvaror...

Gick därifrån med en matkasse som innehöll en 3-rätters meny för 4 personer= Hummersoppa till förrätt, Lamm kött, potatis, sparrispuré, grönsaker, sås till varmrätt och efterätt i form av frukt. 200:- betalade vi för den och det var ju prisvärt!

Ebba

Tror ni inte att Ebba har fått infektion i sitt opererade öga? Ska det här aldrig ta slut?! Jag orkar snart inte mer...

Var hos veterinär med henne i går, de tittade, tog bakterie odling och skrev ut recept på antibiotika. Iväg till apoteket för att köpa medicinen och sen hem igen. Fan vad jag hatar det här. Inte nog med att det är svin dyrt, det tär på mig att se att hon har ont. Jag blir helt frustrerad och ledsen.

Nästa gång får fan Jonas åka med henne, för jag vill inte mer. Jag har varit där 4 gången på 1.5 halv vecka nu. Nu är det hans tur.


Sötis!

Scandic

I lördags jobbade jag mitt första arbetspass på hotell Scandic. Var himla nervös innan- jag hatar att känna mig bortkommen och förvirrad! Men åh vad bra det gick och vad kul det var. Alla arbetskamrater var jätte snälla, lokalerna var enorma och gör fina, maten är super god och hela hotellet är en jätte fin/kul arbetsplats.

Ett sällskap på 185 personer hade abonnerat frukostmatsalen så hela dagen gick åt till att ställa ordning bord, duka, dekorera borden, ställa ut namnskyltar, gör fint, förbereda kaffe osv. Sen var det servering och en tre rätters meny som skulle ut. Allting flöt på bra. Några missar gjorde jag men på det stora hela funkade det skit bra!

Gick hem vid halv tolv och då var jag gråtfärdig av trötthet. Inte nog med att jag hade jobbat 8.5 timmar, att vara ny på ett jobb tär verkligen på ens krafter. Min hjärna arbetade på maxfart för att jag skulle ta in allt och lära mig allting.

Cyklade hem och somnade som ett litet barn i sängen. Nöjd men trött efter en rolig arbetsdag!

Ska tillbaka på tisdag eftermiddag och jobba mitt andra pass. Då ska jag jobba i baren och servera i restaurangen. Kul att det finns så många "olika avdelningar".