Tisdag 30:e december

Idag är sista dagen jag jobbar innan det är dags för ytterligare lite ledighet. Shit vad fort allting går, jag kan inte fatta att det var julafton för en vecka sen. Kändes som om det var igår jag köpte den första julklappen.....Men det var det såklart inte!


Ska hur som helst bli gött med några dagars icke jobbandes. Det blir onsdag, torsdag och fredag ledigt och sen kommer helgen. Måndagen där efter tror jag att jag ska jobba, men jag är inte helt säker. Kanske kan ta ledigt den dagen också, sista ledigheten....Jonas är ju ledig så vi kanske kunde hitta på någonting ihop?!


Idag är det träning för min del, eftersom det inte blev någon igår....jag råkade visst somna....har varit så jädrans trött och seg den senaste tiden så efter jobbet igår sov jag i en timme. Inte bra att jag missade träningen men jag ska ta igen det idag, Det är spinning i en timme och jag ska se till att jag svettas och flåsar rejält!


Sen är det nog dags för lite inhandlig inför morgon dagen. Ska köpa fläskfilé till 15 personer så det vore smart att göra det idag så att man kan förbereda lite. Det är liksom en hel del kött som ska marineras och tillagas.


Annars har jag inte mycket inplanerat, lär bli en lugn eftermiddag och kväll. Jag kommer säkert vara lika trött i dag som jag var igår, somnade inte förens vid tolv tiden igår. Låg så gott i soffan med Jonas så jag slumrade till, vaknade först halv ett och då hade jag ångest över att jag inte låg i sängen och sov....hela dygnet blir liksom förskjutet när man är ledig. Man går och lägger sig sent och har sovmorgon varenda morgon. Inte bra!


Men först och främst är det nyårsafton som ska prioriteras. Allt annat får komma senare, det gäller liksom att ta tag i det viktigaste först. Och just nu är nyår viktigast. Jag vill ju inte ha en fest hemma som blir ökänd för att ha varit as trist. Då dör jag...

Gratisvärlden


Min lilla gratis värld har fått tillökning, nu är jag nämligen även medlem på gratiskläder.se. Det funkar precis på samma sätt som gratismode.se och gratisbio.se. Man samlar poäng genom värvningar, besök av hemsidor eller genom att delta i olika erbjudanden, tävlingar eller medlemskap.


Mitt poäng samlande på gratismode.se går strålande, det är så lätt och enkelt. Egentligen för enkelt! Hur kan någon tjäna pengar genom att skänka bort presentkort till höger och vänster....Tur för mig i alle fall så jag tackar inte nej.

 Man gratisbio.se blir i jämförelse med gratismode.se helt värdelöst. De är snåla med poäng och systemet är inte lika effektivt. Därför är jag skeptisk till om gratiskläder.se kan slå gratismode.se vad gäller generositet av poängen....men vad fasen! Det är gratis och det är döds enkelt så varför inte prova?!


Vill du bli medlem på gratiskläder.se så klick här

Min sura griniga släkt

Jag har alltid tänk att det ska vara något positivt att inte ha barn; man slipper ansvar, man sparar pengar, man har bara sig själv att ta hänsyn till, får mer fritid och egen tid, behöver inte ha så stor bil och kan flytta utomland utan att ha dåligt samvete över att man lämnar ungarna kvar. Jag som inte ens vi ha barn ser endast positiva fördelar med att vara barnlös, fram tills nu.


Våra jular har alltid varit lättsamma, roliga, fylla med julklappar och rätt simpla. Men i år var det någonting som hände. Alla blev helt anti hela jul grejen, det skulle minsann inte köpas några julklappar, det var bara barnen som skulle ha paket och hela julen verkade bara vara till besvär.


Själv tycker jag inte att det är så mycket att oroa sig för, julen och julklapparna blir vad man gör det till. Vill man spara pengar eller har många att köpa till så köper man något billigt och enkelt, en bio check, ett doftljus eller en trisslott. Det handlar ju inte om vem som får flest eller dyrast paket, utan det handlar ju om att man vill unna någon ett litet paket på julafton.


Men i år var det alltså inte så utan nu gnällde alla över det var kommers, man ville spara pengar och att det bara är barnen som ska ha klappar. Jaha här är det alltså inte alla som gör sig förtjänta av julklappar, utan bara dem som är små. Vad fasen är det? Småglinen fattar ju ändå ingenting och de bli glada över minsta lilla grej. Det är väl mer kommers att ge en e1-åring tjugo paket, än att ge en vuxen människa en liten julgåva...??


Jag blir arg bara jag tänker på det...hur ego får man bli? Varför inte unna varann lite gläjde och ge bort en julklapp. Nu måste man tydligen ha barn för att överhuvudtaget göra sig förtjänt av att delta i tomtens årliga utdelning. Blir matt och svag på människor som är så ego centrade och bara ser problem i allt. Nu är jag inte sugen på att fira jul men min grina och snåla släkt någonting mer. Då kan de ju sitta där med sina jobbiga barn och skämma bort dem med dyra paket, så kan jag tillbringa julen med folk som uppskattar dess traditioner.


Nu låter det som om att jag kräver paket som om jag bara vill ha och ha. Men det handlar inte om det! Det handlar om att man på julen visar glädje till sina nära och kära genom en julgåva. Hur svår, jobbigt och dyrt kan det vara?


Så nu har jag alltså äntligen funnit en fördel med at skaffa barn. Det är bara då man gör sig förtjänt av julklappar. Jag menar inte för att det är "min" julklapp men eftersom det är min unge så kan man säga att julklapparna blir mina. Men det ska jag säga er, skaffa barn endast för att folk är så snåla mot alla andra tänker jag inte göra. Och ge bort julklappar nästa år till dessa sura och bittra människor tänker jag inte heller göra. Jag tänker ge bort klappar och fira jul med dem som uppskattar det, inte med dem som endast ser det som jobbigt, dyrt och påfrestande.