Shabby opereras idag

Idag är det dags för Shabbys andra korsbandsoperation. Fick denna tid för ca 10 dagar sedan och det var först i går som jag började bli nervös och orolig. Men vi hoppas och tror att allt kommer gå kanon bra, och att hon snart är på benen igen. Vi får hämta hem henne i mogron och jag längtar sååå efter henne. Känsn tomt och tårkigt här utan henne.
 
Denna gång blir det fd Västra Djursjukhuset numera Evidensia i Högsbo som genomför operationen. Metoden blir denna gång en TPLO, på det andra benen användes TTA metoden. Det är två olika sätt att laga samma skada. En del tycker att den ena metoden är bättre än den andra och att det finns fördelar med båda. Nu kör vi en metod på vardera ben:)
TTA:
Bildresultat för korsbandsskada hund tplo
 
TPLO:
Bildresultat för korsbandsskada hund tplo
 
Usch ser verkligen inte fram emot de kommande månaderna av träning, rehab, laser, massage och vila. Minns hur tungt och jobbigt det var sist. Men helt klart värt det såklart, hon var så gott som återstäld efter ca 4-5 månader. 
Längtar faktsikt lite efter rehabträningen i vatten, då man snabbt kan se hur mycket starkare och rörligare hon blir efter bara några veckor. 
 
Nej efter detta får detvara bra med skador på den här hunden! Snacka om att vi fick ett måndagsexemplar ha ha. Två korsband och en allvarlig virusinfektion/magsjuka på knappt ett år. Dessutom är hennes höfter inte helt 100 så vi hoppas inte att det blir något i framtiden...

Kommentera här: