Shabby är sjuk

Det har varit ett par jobbiga dagar som passerat. Shabby har varit sjuk och legat inlagd på Blå Stjärnans djursjukhus.
Det började i fredags då hon blev dålig i magen. På kvällen blev det värre och spydde och fader diarré. När klockan var runt 05 kom det blod i avföringen och vi åkte in akut.
Hon blev inlagd och fick dropp, det togs blodprov och hon undersöktes. De hittade i fel direkt fel utan misstänkte ett virus, typ som magsjuka hos oss människor. Hon var dock uttorkad och var därför tvungen att stanna kvar.
På söndag kväll fick hon komma hem men hon var fortfarande dålig i magen. Kokade färs, torsk och ris och matade henne med. Även filmjölk har ingått i kosten.
I går åkte vi in igen då hon fortfarande var dålig. Det bestämdes att vi ska ta avföringsprover och skicka in, vill utesluta infektion, parasiter och annat.
Idag är hon äntligen lite bättre! Har matlust och är piggare, även magen är stabilare. Så otroligt skönt!
Har varit så jobbigt att se henne må dåligt. Dessutom har jag varit uppe ca varannan timme varje natt de senaste dygnen då hon har behövt gå ut. Som att ha småbarn gissar jag, shit vad trött man bli av avbruten sömn.
Nu hoppas jag att det värsta är över och att hon snart blir gett frisk och återställd. Hon har gått ner mer än ett kg sedan i söndags så det finns mycket att ta igen.


Kommentarer:

1 Mamma Mia:

Stackars Shabby. Lite synd om er också men mest synd om Shabban.

Kommentera här: