Omval i mars

Kan såklart inte låta bli att uttala mig och kommentera kring det faktum att ett omval/nyval väntar i mars nästa år. Det hade jag aldrig trott, men nu är det som det är och spännande kommer det bli!
Vet inte om jag tycker det är positivt eller negativt, bra eller dåligt med ett omval?! Tråkigt att partierna inte kunnat enats om en budget men vad ska ett nyval förändra? Röstar inte folk samma som de gjorde sist?

Som jag ser det så är det inget enskilt partis "fel" att denna situation uppstår, det är väl ingens och allas fel på samma gång? Men tydligen är det väldigt viktigt bland både politikerna och väljarna att hitta en syndabock och då ligger givetvis SD nära till hands. Jga är inte förvånad, inte ett dugg. "Det är klart att allt är SD:s fel, vem annars, säger den typiska svensken och de rödgröna politikerna inskränkt!". Ser ni inte längre än näsan räcker funderar jag då...Är ni så dumma eller spelar ni bara blåsta?

"Varför röstade de inte bara igenom de rödgrönas budget så hade saken varit klar?" så lyder den enkla och uppenbara frågan för alla som högt och tydligt vill skylla den uppkomna krisen på SD. Jo för att de är ett parti med 13% av väljarnas röster, det tredje största partiet. Tror ni på riktigt att de ska lägga sig ner på rygg, välja bort sina egna stora frågor för att ge vika för den stora stygga röda vargen och bara gå med på deras budget rätt av? Tror ni på riktigt att det är så det funkar? Hur naiv får man vara undrar jag då?
Det är klart att SD som det tredje största partiet och med en viktig vågmästarroll i ryggen, ska och bör sätta hårt mot hårt och inte ge vika för sina egna frågor, sina egna krav och sina egna ståndpunkter. Det hade vilket annat parti som helst gjort i den situationen. Precis som alla andra partier så handlar det om att kämpa för partiets huvudfrågor. Det är väl det politiken handlar om: Att vilja förändra saker och ting som man tycker bör förbättras, och sedan förhandla om det inom riksdagen och regeringen?! Varför skulle SD vara annorlunda, varför ska de ge vika och överge sina egna valfrågor för att skapa ordning och reda och undvika krisen i budgetfrågan?
 
Men ni missar det viktigaste och mest avgörande i denna fråga:
Problemet ligger inte i att SD inte röstade på den rödgröna budgeten, problemet ligger inte heller i att de röstade med alliansens budget, problemet är att alla andra partier aktivt och kraftfullt har tagit avstånd från SD. De vill absolut inte samarbeta, föra en dialog eller diskutera fram lösningar inom varken budgetfrågan eller andra frågor. De vill inte ha med SD att göra, och därmed vill man inte ta hänsyn till 13% av sveriges väljare. Där och då skapar man problem, och inte problem för SD eller SD:s väljare som man hoppas på att göra, utan stora problem för det egna partiet, regeringen och hela sverige. Att köra utfrysningsmetoden fungerar inte och kommer inte att fungera efter omvalet heller, när ska ni inse det?

Att vara politiker och att vara en del av ett parti i riksdagen handlar som jag förstår det om att ge och ta, byteshandel, öppna dialoger, mötas halva vägen osv. Alla partier kan aldrig vara enas i samtliga frågor utan många gånger handlar det om att enas om en lösning i de olika frågorna. En lösning som man når genom att kommunicera med de andra partierna. Byteshandel helt enkelt: Ni röstar med oss i denna frågan, så röstar vi mer er i den frågan....osv osv. Men genom att utesluta SD och aktivt välja att bortse från dem bidrar till kaos, denna oreda och nu denna regeringskris som vi så vulgärt kallar det.

Så tack till de andra partierna som (med all säkerhet om jag gissar och tror rätt) genom detta omval kommer ge SD ännu fler röster och en ännu större vågmästarroll. För eller senare kommer det innebära att någon, några eller kanske alla partier kommer tvingas till att inse att en dialog, ett samarbete, en diskussion med SD inom de olika frågorna är ett måste! Tack veta detta nyval så tvingas de övriga partierna inse att man kan inte frysa ut det tredje största partiet och tro att det inte ska få några konsekvenser.

Jag tror att många nu är så jävla arga, bittra och besvikna över de övriga partiernas utfrysning och pajkastning av SD så de hade gärna lagt två eller till och med tre röster på SD om de hade kunnat. Eller så tänker de som många av oss: Varför sån uppståndelse och häxjakt kring SD, varför kasta bensin på en eld som redan brinner, varför bua ut motståndaren istället för att heja på det egna laget, varför hata SD väljarna istället för att inse att alla har rätt att rösta som man vill, varför ens bry sig om vad någon annan röstar på när frågan om vilket som är rätt eller fel parti för var och en inte ens är din att svara på?
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: